Photobucket
 

Impotriva indoctrinarii religioase in scoli

postat de dragonfly in 2008-09-11 00:22
Sunt impotriva studierii RELIGIEI in scoli!

Daca era vorba de studierea RELIGIILOR in scoli era cu totul altceva. Daca se studia istoria/filozofia religiei copii erau educati sa TOLEREZE si sa INTELEAGA oamenii! Poate asa invatau si elevii romani de ce femeile musulmane poarta val, de ce hindusii ofera ofrande, de ce evreii merg la sinagoga, de ce religiile pagane nu sunt de fapt pagane etc etc..

Eu cred ca pe undeva prin Constitutia noastra amarata scrie ca avem dreptul sa ne ALEGEM religia. Eu am facut (caci nu se poate numi studiat) religie in scoala din clasa a II-a. Nu am avut de ales! Mai tarziu am inteles ca nu exista numai religia crestin ortodoxa pe lumea asta si ca oamenii nu s-au nascut din pamant si iarba-verde iar lumea nu s-a creat in 7 zile si am ALES sa-mi folosesc capul si inima si sa ALEG eu ce mi se potriveste mai bine.

Eu nu-mi voi lasa copii sa invete la scoala ca daca nu te inchini cand treci prin fata bisericii o sa te calce masina si daca dormi duminica pana la 10 o sa ajungi in spital. Nu mi-as dori sa ajunga sa CREADA de frica cum am facut eu o mare parte din copilaria mea.


Vis-a-vis de protestul de astazi

Comentarii

  1. laurie

    total de acord

  2. Gabell

    Bine zici...si eu am fost crescut cu mentalitatea aia, nu ca imi pare rau acum, dar parca am fi niste roboti controlati.


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
 

powered by www.ABlog.ro

Termeni si Conditii de Utilizare